Nyt tag – nyt hus

0
3808

Går du og drømmer om at lave en make-over på dit hus? Så er et nyt tag en glimrende ide. Et nyt tag får huset til at se nyt og lækkert ud. Er huset i forvejen gammelt vil det komme til at se helt majestætisk ud. Der findes et hav af muligheder indenfor tagmateriale. Det gælder om at finde ud af, hvad der passer til husets stil.

Tag er ikke bare et tag:

Det er ikke nemt at vælge hvilket slags tag, som huset skal have. Mange vælger at bruge en anden farve på tagstenene eller et andet slags materiale, for at gøre huset anderledes. Husets udseende er afgørende for, hvilken slags stil man skal gå i krig med. Er huset gammel er det pænt at bevare taget i samme stil, for at bibeholde husets udseende.

Er huset nyt kan man vælge og vrage – bare det falder i god harmoni med husets murstensfarve. Der findes mange varianter af tagmateriale, herunder bl.a. skifer tag, glaserede tegl, stråtag og Solar City tagsten med solceller i.

Hvis du er i tvivl om hvilken type tagmateriale der er mest velegnet og økonomisk i forhold til dit hus, så tøv ikke med at kontakte en ekspert indenfor området. Der er altid dygtige håndværkere, som kan vejlede alt efter kundens ønske og behov.

Inden du vælger et slags tag er det vigtigt at undersøge, om der er nogle regler, som der skal overholdes. Hvis du vælger en bestemt tagtype kan det være, at der er noget lovgivning der fortæller, at man ikke må benytte den type materiale eller vælge materialet i en bestemt form eller farve.

Du skal være sikker på at taget er lovligt at påføre, så undersøg sagen i egen hånd, inden du investerer en masse penge i et nyt tag. Det kan også være en god ide, at sammenligne prisen på tagmaterialet forskellige steder. På den måde kan du købe tag fra det sted, som du synes bedst om. Det er en god ide at opveje de fordele og ulemper der er ved de forskellige tagtyper.

Mange tagtyper – fordele og ulemper:

Man kan roligt anvende skifer tag på både ældre og nye huse. Skifter tag bruges typisk til tagdækning, da skifterpladerne har mange forskellige slags forme. Fordelene ved at anvende skifer tag er, at det er fremstillet af miljøvenligt materiale, findes i mange farver og udformninger samt har en lang garantiordning. Ulemperne ved skifer tag er, at materialet er dyrt, idet der er tale om naturmateriale.

Skifer
a piece of slate stone on a white background

Glaserede tegl anvendes typisk til nyere huse, da det giver huset et klassisk look. Det gode ved et glat tag er, at overfladen er med til at holde alger og mos væk. Desuden skal der ikke gøres meget ved taget for at bibeholde den glatte overflade. Der er desuden en lang garantiordning, så man ikke skal bekymre sig om taget tilstand de første mange år. En ulempe ved at vælge glaserede tegl er, at taget kan komme til at reflektere sollyset og dermed blænde folk.  

Stråtag har været anvendt gennem mange år og bliver det stadig i dag. Man ser det især på sommerhuse og gamle gårde. Fordelene ved at anvende stråtag er, at det er nemt at lægge på huset samt fremstillet naturligt, hvilket betyder, at det er miljøvenligt. Ulemperne ved at anvende stråtag er, at brandfaren er større i forhold til andre slags tagtyper samt at risikoen for alger på taget er stor.

Solar City tagsten med solceller i er noget at det sidste nye indenfor tagmateriale. Fordelene ved at have tag med solceller i er, at man sparer strøm og dermed varme og penge. Ulemperne ved at anvende denne tagtype er, at det er dyrt at få lagt på taget.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her