Sådan finder du den bedste kennel

0
3991
3 hunde paa vej ned ad en trappe i skoven
3 hunde paa vej ned ad en trappe i skoven

En hundekennel har grundlæggende to funktioner. Det er et sted, hvor hunde opdrættes og befinder sig, indtil de bliver solgt til en fast ejer. Det er imidlertid også et sted, hvor du kan få din egen hund passet over en kortere periode såsom en ferie, hvor du tager til udlandet og ikke kan tage hunden med.

Dette giver god mening, da begge opgaver kræver gode faciliteter og en stor erfaring med at passe masser af hunde på en gang. Gode faciliteter til hundene og stor erfaring er begge af afgørende vigtighed, ligegyldigt hvilken opgave du ønsker løst hos en hundekennel.

Et kuld golden retreiver hundehvalpe spiser
Et kuld golden retreiver hundehvalpe spiser

Derudover afhænger en hundekennels kvalitet dog meget af, hvad du leder efter. Du vil naturligvis lede efter noget helt andet, hvis du skal have din hund passet i en weekend, end hvis du ønsker at købe en ny hund. Derfor vil mange hundekenneler også fokusere hovedsageligt på et af disse aspekter, selvom de fleste gør en smule i begge.

Køb din nye hund hos en hundekennel

Hvis du ønsker at købe en hund fra en hundekennel, er det vigtigt, at du ikke bare lader dig narre af bedårende øjne og logrende haler. Inden du går ud til en kennel, er det derfor vigtigt, at du gør det klart for dig selv, hvad du leder efter i en hund, samt hvilke forhold den kommer til at leve under. Kommer den til at leve et aktivt liv, og skal den kunne omgås en masse forskellige mennesker?

I så fald er det vigtigt, at du finder en hund, der passer til den livsstil. En god hundekennel vil kunne informere dig om, hvilken hunderace det skal være samt foreslå et par stykker af deres egne hunde.

3 hunde paa vej ned ad en trappe i skoven
3 hunde paa vej ned ad en trappe i skoven

En hund fra en god kennel har desuden fået en chip, og der bør også være papirer på den, du kan få med hjem. Langt de fleste kenneler vil desuden sørge for, at deres hunde er godt socialiseret, ikke har nogen adfærdsproblemer og ikke er syge. Med en smule kritisk sans kan du sagtens gennemskue, hvorvidt det er tilfældet.

Få din hund passet i en hundekennel

Inden du vælger en hundekennel, der skal passe din hund, er det vigtigt at overveje, hvad din hund kan få brug for i sådan en periode. Det behøver ikke kun at være materielt. Er det for eksempel en meget aktiv hund, som er vant til at gå på jagt eller til at være ude på en lang løbetur hver morgen? I så fald er det vigtigt, at hunden får en masse motion, mens den bliver passet i hundekennelen. Den samme behandling kunne dog være direkte skadelig for en ældre hund, der har knap så meget energi.

Det kan også være, at din hund ikke går særlig godt i spænd med andre hunde. I så fald er det også vigtigt at have med i overvejelserne, når du vælger hundekennel. I mange hundekenneler er det nemlig en stor del af pasningen, at hundene får lov til at lege med hinanden.

Mange hundekenneler vil sagtens kunne opfylde den slags behov, men det er vigtigt, at du gør kennelen opmærksom på det. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt, at de har de fysiske faciliteter til at kunne passe din hund ordentligt. Mange hundekenneler vil hellere end gerne lade dig se burene og løbegårdene, og det bør du benytte dig af. Det er nemlig vigtigt, at det er et sted, der passer til din hund, og som du kan forlige dig med at aflevere dit kæledyr ved.

I samme vending er det derfor også vigtigt, at du får dig en snak med kennelens ejer eller de mennesker, der kommer til at passe din hund. Først og fremmest kan du selvfølgelig finde ud af, om det er nogle mennesker, som du ønsker at overgive din hund til. Derudover kan de informere dig om, hvordan deres pasning oftest foregår, og du kan fortælle dem om din hund og dens behov.

Det er dog vigtigt at huske, at der er store lovmæssige krav, man skal kunne leve op til, for at man overhovedet må kalde sig en hundekennel. Derfor er de fleste hundekenneler også af ret høj kvalitet og vil sandsynligvis være rigtig godt kvalificerede til at passe din hund.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her