Mudweb – Hvad er ”MUD” og hvad er historien bag spillet?

0
5257
I love gaming motto for enhver gamer som elsker spil paa computer
I love gaming motto for enhver gamer som elsker spil paa computer

Forkortelsen er Multi-user Dungeon, som er en form for spil, hvor man spiller rollespil online. MUD blev skabt tilbage i 1980 af Richard Bartle og Roy Trubshaw. Hele MUD-markedet har for mange været grundlæggende for, den store udvikling inden for multiplayer spil online, som for alvor har udviklet sig til at blive noget af det største. Der er generelt mange, som synes det er super fedt, når man kan spille med andre i spillet, samtidig med der er scenariet af rollespil indover. Da det for mange er sjovt, hvis man kan udgive sig for at være en anden, og det er netop tanken bag rollespil.

Laekkert gaming keyboard med roed belysning gamer tastatur
Lækkert gaming keyboard med rød belysning gamer tastatur

Den traditionelle form for MUD

Helt traditionelt så foregår multi-user dungeon-spillet i en fantasiverden, hvor der som regel vil være nogle uvirkelige monstre eller dyr, som man aldrig har set før. Spillerne som spiller spillet vil som regel skulle oprette deres egen karakter i spillet og samtidig vælge en stil, som deres karakter skal arbejde sig frem mod. Det kan være en kriger, en hjælper eller lignende. Det hele kan dog variere fra spil til spil.

Man udvikler sig igennem spillet og får nogle skills og evner, som gør, at man kan blive stærkere og kæmpe mod nogle sværere monstre og fjender. Der vil som regel være nogle udfordringer eller prøvelser, som man skal klare for, at man udvikler sin karakter og bliver stærkere. Der er specielt mange MUD-spil, som er blevet inspireret meget af Dungeons & Dragons, så derfor er der nogle af spillene, som kan minde meget om Dungeons & Dragons.

Hvordan bliver MUD udviklet?

De fleste spil, som man kender fra MUD-genren er spil, er begyndt på hobby-niveau, og efterfølgende bliver de så for det meste gratis. Det vil sige, at dem der har lyst til at spille, kan gøre det fuldkommen gratis, uden det koster noget.

Der er så nogle, som udvikler nogle virtuelle våben eller genstande, som så vil se flottere ud inde i spillet, og det vil som regel koste penge. Det er en af måderne, som man kan tjene penge på, når det er, man har skabt et MUD-spil. Der er nogle, som gør det muligt for brugerne at lave donationer, hvis det er, de føler for det.

I love gaming motto for enhver gamer som elsker spil paa computer

Så det som regel er gratis, men hvis man føler, skaberne skal have en ekstra skilling, så vil det være en mulighed. Den sidste mulighed, som ofte bliver benyttet, er muligheden for, at brugerne betaler hver måned. De betaler altså et beløb månedligt for at få adgang til at spille online med de andre. Derfor er det vigtigt at sige, at det altså ikke altid, at skaberne af spillet ikke får nogen indkomst.

Historien bag udviklingen inden for multiplayer spil

Den dag i dag kender de fleste primært til multiplayer, da det er noget af det, som er mest populært. Det er det, fordi man kan spille med sine venner, og folk som man møder i spillet på en af de mange online-servere, som der efterhånden findes. Der er med tiden kommet rigtig mange spil inden for MMORPG, som er en af de spilgenrer, som er blevet mest anerkendt, og som der er flest spillere, som spiller.

Hvorfor er rollespil noget, som er og altid har været populært?

Det er formentlig grundet, at man befinder sig i en anden verden. Man oplever noget, som man ikke ville normalt, og man kan skabe sig selv inde i spillet med nogle evner og lignende, som man ikke har i virkeligheden.

Rollespil er både noget som er populært på computeren, men det er også populært at gøre i den virkelige verden og dermed ikke kun virtuelt. Der findes mange grupper af unge og lignende, som mødes for at lave rollespil, og der er det lidt det samme som på computeren. Det er den følelse og tanke af, at man altså er sammen med andre, og man med tiden får opbygget nogle venskaber med andre igennem glæden ved rollespil. Det er den følelse af, at man laver en anden person, som ikke er sig selv, så man kan lave personen, som man formentlig drømmer om at være eller har en lyst til at være mere som.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her