Segboards som alternativ til Segways

0
3399
Segboard paa gulvet med en enkelt fod paa
Segboard paa gulvet med en enkelt fod paa

For omkring 15 år siden blev Segway introduceret på markedet, som er et eldrevet, selvbalancerende køretøj på to hjul. For at være i stand til at balancere bedre og have et fast greb, har køretøjet også et styr. En Segway fungerer på den måde, at når man læner sig frem, kører den frem og når man læner sig tilbage, kører den også tilbage. Man er altså i stand til at styre køretøjet med sine egne bevægelser. En Segway kan køre op til 22 km i timen. De er mulige at leje hos forskellige forhandlere og det er muligt at komme på ture, hvor man følger en guide. Nogle steder i Danmark kan man også booke tid til at prøve en Segway, hvor man kører rundt inde i en hal med forskellige forhindringer.

Mand holder et segboard under armen airboard ecofly
Mand holder et segboard under armen airboard ecofly

Som et alternativ til en Segway, er Segboardet blevet opfundet. Segboardet er et batteridrevent, personligt transporthjul, som fungerer nogenlunde på samme måde som en Segway – det har bare ikke noget styr og derfor kan nogle mennesker finde det sværere at holde balancen fordi der netop ikke er mulighed for noget fast greb på det mobile køretøj.

Segboards er populære blandt ungdommen

De alternative Segboards til Segways er i dag blevet populære blandt unge mennesker. En årsag til dette kan være, at de er en del mindre i sig selv, og derfor er de også nemmere at have med sig rundt omkring. De fylder ikke lige så meget på gaden og derudover er de billigere end en Segway. Styret er ikke på et Segboard og derudover er hjulene mindre. På den måde kan de dog godt være sværere at lære at betjene, men dette har mange unge mennesker tålmodighed til at lære.

Prisen på et segboard

Et Segboard koster mellem 2000 og 5000 kr., afhængig af hvilken model man ønsker at købe og hvor høj kvaliteten er. Dette kan have noget at gøre med batterilevetiden, hvor hurtigt Segboardet kan køre eller hvor lang tid det holder generelt. Prisen på et Segboard kan altså have været med til at øge efterspørgslen, især hos unge. Mange har måske undret sig over hvorfor en Segway ikke er blevet købt af lige så mange private personer, og en årsag til dette kan være prisen. En Segway ligger nemlig i en prisklasse fra omkring 20 000 og helt op til 70 000 kr. Det er altså de færreste unge som vil og har råd til at købe sådan et køretøj. Dette kan også være en årsag til at så mange virksomheder lejer Segways ud. De fleste danskere ser en Segway som noget man lejer for en dag, mens et Segboard er noget man kan bruge i hverdagen. Segboardet er altså en inkrementel innovation, i og med at det er en videreudvikling af en Segway. Dette har indtil videre været en succes, da flere private personer anvender det. Det kan være en gaveidé til ens børn indtil der måske kommer et nyt, smart køretøj på markedet.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her