Her er maden der angriber dine tænder

0
1503

Vi ved nok godt hver især, hvad for noget mad der er særligt skidt for vores tænder. Der er dog flere madvarer end man lige skulle tro og disse handler det om at være. F.eks. frugter som æbler, grapefrugt og jordbær kan gøre skade på dine tænder. Det er meget syrlige fødevarer og syren vil gå ind og slide på emaljen. Det kan være man skal til at tænke over det, hvis man døjer lidt med ømt tandkød eller lignende. Om ikke andet er det godt at være klar over, så man kan tænke over det når man handler ind. Man skal selvfølgelig stadig leve, så det handler om at finde en sund balance, hvor man både kan spise, men samtidig passe på sine tænder.

Prioriter dine tænder

Det er vigtigt at vi passer på vores tænder. Det ved vi alle sammen godt, men derfor kan man godt komme til at glemme det. Man glemmer i hvert fald nogle gange at tænke en ekstra gang over det. Det gælder både med hensyn til hvad man spiser, men også når det kommer til tandbørstningen og det at få bestilt tid ved tandlægen, når det vil være på sin plads. Vi har nemlig hver især travlt med en masse ting i hverdagen og tanken om at bruge tid og penge på at gå til tandlæge, kan derfor godt blive skubbet lidt til side. Det er en skam og noget man helst bør undgå, da det er afgørende at man plejer ens tænder.

Få hjælp når ulykken er sket

Når man allerede har fået problemer med tandsættet, så handler det om at få gjort noget ved det så hurtigt som muligt. Man skal her tage kontakt til en tandlæge, som kan se nærmere på ens problemer. Det kan eksempelvis blive nødvendigt med en rodbehandling. Man får foretaget en rodbehandling når tandens nerve er beskadiget, eller hvis den er betændt. I værste fald kan nerven helt dø, men uanset hvor forværret nerven tilstand er i, så er det vigtigt at man får hurtigt og effektiv behandling. Det gør man bedst ved at man er hurtig til at få ringet til ens tandlæge og bestille en tid. Kun på den måde kan man på hurtig og effektiv vis, få gjort noget ved ens problem.

Læs mere om symptomer på nettet

Hvis man går med nogle gener i ens tænder eller tandkød, men ikke selv ved hvad det skyldes, så kan man hurtigt finde symptomer på nettet. Internettet er en god måde at få hurtig information på. Man kan på den måde prøve at spore sig ind på, hvad der måtte være galt med ens tænder. Selvom internettet kan være et rigtig godt sted at starte, for at få noget information, så er det vigtigt at man ikke stoler blindt på det der står. Der kan nemlig være mange forskellige faktorer i spil og mange grunde til at man får ondt i tænderne. Er det en vedvarende gene, vil det derfor altid være en god idé at kontakte ens tandlæge.

Tænk over hvad du spiser og hvordan du plejer dine tænder

Oplever du at have ondt i tænderne og er det noget der varer ved, så skal der gøres noget ved det. Udover at kontakte din tandlæge kan du også selv prøve at gøre noget. Det kan eksempelvis være at du skal skære ned på nogle bestemte fødevarer. Det kan eksempelvis være syrlige frugter eller juice. Det kan også være fødevarer som slik og sodavand, der indeholder meget sukker. Det er den slags man selv kan prøve at gøre. Det er derudover også vigtigt, at man giver sig god tid til at få børstet ens tænder hver morgen og aften.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her