3 tips til indendørs konditionstræning om vinteren

0
3357

I sommerhalvåret er vi danskere rigtig blevet gode til at dyrke motion og forbedre vores kondition. Rigtig mange danskere nyder at tage flere løbeture i det skønne vejr, og mange af disse løbere vælger også at deltage i et eller flere store løb. Andre danskere holder konditionen i top igennem lange cykelture på de danske landeveje. At holde en god kondition er vigtigt, da det er bevist at man lever længere og bedre hvis man har konditionen i orden. Mange danskere falder dog af på den når det bliver efterår og vinter.

Det nytter ikke at man udelukkende træner om sommeren når det er godt vejr. Man skal også kunne holde sit træningsprogram i de kolde, våde og blæsende vintermåneder. Det kan dog være utroligt demotiverende at opdage at det øser ned når man skal til at ud at løbe, eller at træerne stort set står vandret på grund af hård blæst når man skal ud og cykle. Heldigvis kan man i dag sagtens træne kondition om vinteren uden overhovedet at skulle gå udenfor, og der følger her 3 tips til hvordan man kan opretholde sin gode kondition året rundt ved hjælp af indendørs konditionstræning.

Oprethold konditionen med et løbebånd

I de seneste år er der sket en massiv udvikling i forhold til udbredelsen af løbebånd. Det er nu muligt at få løbebånd i alle mulige prisklasser alt efter hvor mange ekstra funktioner man ønsker at ens løbebånd skal have. Et løbebånd er perfekt til løbere som ikke bryder sig om at løbe udenfor i den kolde sne og blæst i vintermånederne. Ved at investere i et løbebånd kan man opretholde sit træningsprogram og derfor også sin gode kondition uden at skulle ud i kulden.

Active female running on treadmill on background of man

At opretholde konditionen henover vinteren har flere fordele. En af de største fordele er at man har mulighed for at løbetræne året rundt. På denne måde kan man meget nemmere træne sig op til at løbe længere distancer og deltage i længere løb. Hvis ikke man træner om vinteren, falder man af på den og så er man nødt til at starte forfra med at træne op når det bliver sommer igen. Hvis ikke man træner året rundt, opnår man altså aldrig større fremskridt. Med et løbebånd kan man blive ved med at træne hele året, og på denne måde komme i meget bedre form.

En konditionscykel lader dig træne indenfor

At investere i en konditionscykel har ligeledes en masse fordele. De cykler man bruger til cykelløb om sommeren kan i nogle tilfælde tage skade af det barske vintervejr vi har i Danmark. Med en konditionscykel kan man fortsætte cykeltræningen om vinteren, uden at skulle risikere at ens racercykel på nogen måde tage skade af det.

At bruge en konditionscykel om vinteren har samme fordele som et løbebånd. Konditionscyklen gør at man kan fortsætte sin træning året rundt, og på denne måde kan man opnå en endnu bedre kondition og træne sig op til at cykle endnu længere distancer.

Træn hele kroppen med en romaskine

Hvis du hverken bryder dig om at løbe eller cykle, men alligevel ønsker at træne kondition om vinteren, kan du vælge at investere i en romaskine. En romaskine træner både ryg, skuldre, arme og ben. Det er altså den perfekte indendørs træningsmaskine hvis man både ønsker at træne kondition og styrketræning på samme tid. Romaskiner fås ligesom løbebånd og konditionscykler i mange forskellige prisklasser. Indendørs konditionstræning har vist sig at være lige så effektivt som udendørs konditionstræning, og der er derfor mange gode grunde til at investere i en af de maskiner der er nævnt her.

Fit man working out on rowing machine at the gym

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her