Man kan snart ikke tage til en familiefest, hvor der ikke er mindst to forskellige slags hjemmelavede kager. Det er også blevet populært at bage sit eget rugbrød og at bage boller til børnenes madpakker. Bagefeberen har virkelig ramt danskerne. Bagning er også både en sjov og sund aktivitet for både børn og voksne.
Interessen skyldes især programmer på TV som Den store bagedyst og Master Chef. Her konkurrerer både dygtige og knap så dygtige kokke i at bage og lave mad. Det har virkelig givet danskerne blod på tanden at se de resultater, de får i fjernsynet. Folk har derfor kastet sig over bagningen.
Det skyldes også, at man ikke længere bare vil spises af med kedeligt brød. Danskerne har vænnet sig til kvalitetsbrød fra luksusbagerier som Meyers, Lagkagehuset og Emmerys. Her har de virkelig oplevet, hvor godt brød kan være. Det har givet dem lyst til selv at gå i gang med at bage det. Man kan jo ikke gå i Lagkagehuset hver dag. Det ville også blive en dyr affære.
Nemt at lave den store bagedyst derhjemme
Danskerne har fundet ud af, hvor nemt det er at bage derhjemme. Det er også en af grundene til, at de er begyndt at bage så meget. Det er faktisk slet ikke så svært at lave dej til brød og boller. Og mange har også megen glæde af at gå og fordre deres egen surdej. Der kan gå helt sport i at lave det bedste brød og de bedste boller.
Derudover har utallige bageblandinger også gjort det meget nemmere at bage brød. Nu behøver man kun at hælde noget vand og nogle æg i blandingen. Så er den klar til at komme i ovnen. Man får dermed et virkeligt lækkert brød. Det samme er tilfældet med de populære stenalderbrød. Her er der også begyndt at være mange bageblandinger. Det er særligt blandinger, hvor stenalderbrødet får et pift. Det kan være med nogle tørrede frugtstykker eller nogle bær.
Også på kagefronten har danskerne opdaget, hvor nemt det er. Her kan man også bruge en bageblanding. Det er dog også nemt at mikse sin egen kage sammen. I virkeligheden kræver det meget lidt. Folk er også begyndt at lave kager i mikroovnen. Det er blevet en hel gren inden for det at lave kager. Hvordan man kan lave den lækreste mikroovnskage.
Den store bagedyst med kollegerne
Også på arbejdspladserne er folk begyndt at have hjemmebagte kager og brød med. På mange arbejdspladser er der både en morgenmadsordning og en kageordning. Typisk spiser man morgenmad sammen fredag morgen. Det er en hyggelig måde at slutte ugen på. Så når man lige at sige god weekend til alle sine kolleger. Der er mange, der tager tidligt hjem om fredagen. Morgenmaden er med til at styrke sammenholdet på arbejdet.
Mange har også en tradition med at tage kage med for at fejre fødselsdage og andre begivenheder. Der kan gå helt sport i den, når man skal prøve at overgå sine kollegers lækre kager og brød. Så handler det om at være kreativ og finde på nye og gode opskrifter. Nogle der kan imponere de andre. Det kan også være med til at styrke sammenholdet, at man sætter gang i en konkurrence. Så kommer der noget kampånd og kampgejst på arbejdspladsen.
Man kan måske lige frem lave en konkurrence, hvor folk skal stemme på de bedste kager. Hvis alle efter at have spist den, giver kagen stjerner. Så kan man ved årets afslutning se, hvem der har fået flest. Så kan vinderen jo meget passende få en kage i præmie.