Morten byggede sin drømmebil for 10.000 kroner

0
3282
Bentley model T1
Bentley model T1

Morten på 25 år havde altid drømt om at eje sin egen klassiske luksusbil. Allerhelst en Bentley, for at være helt præcis. Som lille legede han altid med legetøjsbiler sammen med sine to ældre brødre, Mik og René, men som tiden gik og brødrene blev ældre, var det kun Mik og René, der fik gjort drengedrømmen til virkelighed.

Da de begge to var i midten af 20’erne købte de hver en amerikansk muskelbil, som de sidenhen har nusset om. Hvert år tager de to ældste brødre ud til et bilshow med deres drømmekareter, og Morten har altid fulgt tomhændet med. De to ældre brødre kom i lære som 16- og 17-årig, så da de to ramte midten af 20’erne, havde de haft rig mulighed for at spare op til bilerne i årevis.

Denne mulighed havde Morten desværre ikke. Han valgte at tage en uddannelse på HHX og efterfølgende at tage på universitetet. Her brugte han de næste år på at uddanne sig til markedsøkonom. Så da alderen begyndte at nærme sig midten af 20’erne, stod Morten stadig uden drømmebilen. Han vidste, at han blev nødt til at tage en anden rute end sine brødre, for at opnå målet.

Fandt bilen på nettet

Morten havde ikke den store kapital i banken, så hans plan gik ud på at købe en gammel, brugt, udslidt model, for derefter at friske den op igen med nye reservedele, ny maling og nyt interiør.

Begge Mortens brødre er uddannede mekanikere, så med deres hjælp, var Morten sikker på, at projektet nok skulle lykkes. Allerførst måtte han finde en basis at bygge videre på. Morten gik derfor ind på nettet og fandt en (meget) brugt Bentley model T1 Coupé, som han fik fragtet hjem på brødrenes fælles værksted.

Bentley model T1
Bentley model T1 (Sambla)

Den gamle, engelske klassiker var fra 1970 og var i en meget sløj tilstand. Al interiøret var fugtskadet og fyldt med plamager. Kofangeren havde rust, hele karosseriet var bulet og der var op til flere ting, der skulle udskiftes i motoren, før Morten kunne gøre sig nogen forhåbninger om at tage bilen med ud på en køretur.  Men alt dette gjorde ingenting, for Morten havde en plan – og tre måneder senere stod han klar med sin drømmebil.

Byggede bilen på tre måneder

Da bilen var sikkert i hus hjemme i Mortens brødres garage, gik den næste fase af projektet i gang. Nu gjaldt det for Morten om at finde ud af, hvad der manglede i bilen og at finde gode tilbud på reservedelene. Hans brødre havde sat ham grundigt ind i præcis, hvilke dele, han skulle bruge, og hvilke priser, der var rimelige at få dem til.

Brødrene forklarede, at det ofte er langt, langt billigere selv at finde originale reservedele på nettet, end at købe dem hos sin egen lokale mekaniker. På den måde kan man let sammenligne priser hos de forskellige forhandlere, der alle tilbyder det samme produkt. Denne tilgang spillede især en stor rolle i forhold til at holde bilens omkostninger nede. Efter en grundig søgning endte Morten med at finde alle de dele, han skulle bruge til under det budget, han havde afsat til det.

Drømmebilen med til bilshow

Efter et par måneder, hvor hver weekend blev tilbragt i værkstedet sammen med brødrene, stod Morten endelig klar med sin egen drømmebil. Bentley’en havde fået en ny, mørkerød lakering, en ny motor og kofanger, nyt betræk i læder på sæderne og en ny gearkasse.

Med andre ord: Bentley’en var klar til bilshow! Kort tid efter skulle brødrene afsted til det årlige bilshow, og Morten skulle selvfølgelig med, som han plejede. Men denne gang mødte han ikke tomhændet op – Morten i sin elskede Bentley vendte hoveder på stribe til bilshowet.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her