Pandekager – måske det mest alsidige mad i verden

0
3101
Pandekager paa bord med friske baer og sukker
Pandekager paa bord med friske baer og sukker

Der er mange forskellige slags mad som man kan lave på forskellige måder, men der er ikke mange der er ligeså alsidige som den almindelige pandekage.

Nybagte pandekager med jordbaer solbaer hindbaer og mynte
Nybagte pandekager med jordbær solbær hindbær og mynte

Det kan være at du ikke synes en pandekage har mange forskellige muligheder, for det er jo bare et spørgsmål om sukker eller marmelade, men det er ikke helt rigtigt. Der er nemlig mange forskellige opskrifter, og der er sågar proteinpandekager hvor man putter protein i dejen, så man får et tilskud af det, selv når man spiser pandekager.

Det lyder sikkert helt vildt, og det er nok også lidt utroligt at der er nogen der har gjort så meget ved det mad man fik hjemme ved mormor, hvor det hele gik ud på at det skulle være så usundt som muligt. Det er ikke sikkert at du kan kende pandekagerne, men hvis bare du sørger for at gå til det med et åbent sind, så er du allerede godt kørende.

Pandekagens dag

Der er en dag om året, hvor der er endnu mere fokus på at man skal have pandekager at spise, end der er på alle de andre, og det er pandekagens dag. Denne dag kommer af en gammel kristen tradition hvor man skulle faste i påsketiden, og når man skulle det, skulle spisekammeret tømmes. Hvad der så tit stod i dette kammer, var en masse mel, og en masse mælk, og det lavede man så pandekager af. Denne dag er også mange gange blevet kaldt for ”hvide tirsdag”, fordi de ingredienser der bliver brugt er hvide.

Pandekager paa bord med friske baer og sukker
Pandekager paa bord med friske baer og sukker

Denne dag er en dag der stadig bliver gjort noget ud af mange steder, og det er jo til at forstå, for det er jo bare endnu en undskyldning for at få pandekager, og sådan nogle er der mange der er glade for. Mange ville nok også mene at det er fjollet at have en dag hvor man har fokus på pandekagen, fordi man hellere skulle have det hele året, men det er altså en ganske populær ting at gøre noget ud af, og det kunne være at du også skulle gøre det.

Hvis du nu inviterede en masse venner, så i kunne spise pandekager sammen, så kan det være at det kunne blive til en tradition, og det er da ikke en helt skidt tradition at få gang i, når det egentlig bare går ud på at man skal spise en masse pandekager og hygge sig.

Det er nemt

Noget af det bedste ved pandekager er at næsten alle kan lave dem. Det er ligegyldigt hvor elendig du er i et køkken og hvor mange gange du har brændt vand på, så kan du stort set lave pandekager. Der er lige lidt teknik der skal øves når du skal til og vende dem, men der er også forskel på hvor kompliceret man gør det. Man behøver jo ikke begynde at vende dem i luften lige med det samme når man skal til at lære at lave dem.

Det er heller ikke nødvendigt at man skal kunne lide almindelige pandekager, for der er bare så mange forskellige slags pandekager, at hvis ikke man kan lide den ene, så kan man lide den anden, og så er der allerede rigeligt mulighed for at man kan finde en eller anden slags man kan lide. For eksempel kan det være at man skal prøve at putte øl, bagepulver eller citronskal i. Der er masser af muligheder for eksperimenter, og dem skal man endelig bare kaste sig ud i. Så kan du jo vise alle dine opskrifter frem til vennerne på pandekagens dag.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her